De Zorgestafette – woensdag 19 augustus

De ZorgEstafette

NU’91 gaat in estafettevorm met zorgmedewerkers naar de Tweede Kamer lopen voorafgaand aan de regeling en hopelijk het debat van woensdag 19 augustus. Op deze manier ondersteunen wij de debataanvraag van de oppositie om door te praten over structurele loonsverhoging voor het zorgpersoneel. 

Waarom?
Vorige week kwam de Tweede Kamer terug van zomerreces voor een debat over corona. Aan het einde van het debat zou er hoofdelijk gestemd worden over een voorstel voor structurele loonsverhoging voor het zorgpersoneel. Tweede Kamerleden van de coalitiepartijen hebben toen de Tweede Kamer verlaten om niet over dat voorstel te hoeven stemmen. De oppositie wil nu de Tweede Kamer weer terug laten komen van zomerreces om door te praten over structurele loonsverhoging voor het zorgpersoneel. Hiervoor is een debat aangevraagd en inmiddels ingepland voor morgenmiddag. De coalitie loopt overduidelijk weg voor haar verantwoordelijkheid. Daarom zetten wij nu een stap naar voren en gaan we opeisen waar we recht op hebben: structurele loonsverhoging!

Informatie
Hieronder kun je nog een aantal bestanden downloaden met extra informatie:

In de media

https://www.npostart.nl/POW_04505603 (Vanaf 1.35 min.)

https://nos.nl/artikel/2344667-kabinet-en-kamer-blijven-erbij-geen-extra-loonsverhoging-in-de-zorg.html

https://www.npostart.nl/peter-kee-nico-garstman-en-stella-salden-over-het-kamerdebat-over-betere-betaling-van-zorgpersoneel/19-08-2020/POMS_BV_16264252

https://www.telegraaf.nl/w/479643361/

https://www.ad.nl/video/zorgmedewerkers-demonstreren-voor-waardering~p162386

https://www.ad.nl/video/coalitie-wil-toch-extra-geld-voor-de-zorg~p162474

https://nos.nl/l/2344668

Foto’s