Voorrang voor de zorg bij testen op corona

  • 1 reactie
GGD testen zorg corona

Vanaf vanochtend 07.30 uur kan het zorg- en onderwijspersoneel zich met voorrang laten testen op het coronavirus. De GGD heeft hiervoor een speciaal nummer (0800-8101) ingevoerd, dat zeven dagen per week tussen 07.30 en 20.00 uur bereikbaar is. De testen vinden in de ochtend plaats, zodat de uitslag in de avond bekend is.

Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.


Vragen over corona met betrekking tot je werkplek? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

NU’91 is de onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Tijdens de coronacrisis treedt NU’91, meer dan ooit, op als woordvoerder voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden. Word lid van onze club. Samen hebben we een luidere stem en hebben wij meer daadkracht en invloed richting politiek, verzekeraars, instellingen en andere stakeholders. Samen maken wij het verschil!

1 reactie op “Voorrang voor de zorg bij testen op corona”

  1. Afgelopen maandag is het telefoonnummer voor verpleging en onderwijspersoneel in werking getreden. Wat schetst mijn verbazing en ontsteltenis dat na 3/4 dag bellen mijn verkouden collega te horen kreeg dat het nummer alleen voor erpleegkundigen in een Algemeen Ziekenhuis is en niet voor ons verpleegkundigen van in dit geval een crisisopname afdeling van een psychiatrische kliniek in Delft. Wij moeten ons regulier aanmelden, dagen wachten totdat we getest worden en dus extra personeel inhuren omdat de verkouden collega volgens de richtlijnen niet mogen komen werken. Dit is zeer frustrerend, we voelen ons niet serieus genomen door de overheid en het kost mijn instelling veel extra geld. Wat uiteindelijk de overheid hopelijk gaat vergoeden oftewel de nederlandse bevolking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *