Verworpen motie klap in het gezicht van zorgprofessionals

www.lokocartoons.nl

Op dinsdag 23 juni 2020 is de motie Asscher/Marijnissen verworpen nadat de regeringspartijen tegen stemden. Met de motie werd ingezet op een structurele verbetering en waardering van het vak. Voor de derde keer behaalde de motie te weinig stemmen. NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden is teleurgesteld en noemt het zelfs ronduit schofferend. 

Stella Salden, voorzitter van NU’91: “Wekenlang werden onze zorgprofessionals bestempeld als de helden die ons land draaiende wisten te houden. Er werd geapplaudisseerd en eindelijk kregen zij vanuit de samenleving de erkenning die past bij de verantwoordelijkheden en de zwaarte van dit beroep. De afgelopen dagen werd onze petitie massaal ondertekend en we hadden de hoop dat er nu eindelijk vanuit de politiek eens naar hen werd geluisterd.” 

Niet gesteund

Al eerder bleek uit een peiling van de beroepsorganisatie dat een groot deel van de verpleegkundigen en verzorgenden zich niet gesteund voelt door de politiek. “Een toegekende bonus die maar niet wordt uitgekeerd, een motie die niet wordt aangenomen en tot slot het bericht dat zij hun toeslagen verliezen door de vele overuren die zij vanwege de coronacrisis hebben gedraaid. Het is de zoveelste klap in het gezicht van de zorgmedewerkers. We horen niet voor niets geluiden dat het voor huidig zorgpersoneel redenen zijn om de zorgsector te verlaten.” 

Neem verantwoording

NU’91 vindt dat de politiek hun verantwoordelijkheid moet nemen. Stella Salden: “Verpleegkundigen en verzorgenden hebben tijdens de coronacrisis ook hun verantwoordelijkheid gepakt. Het is nu de beurt aan de politiek om hetzelfde te doen en te zorgen voor de waardering waar zorgprofessionals recht op hebben.” 

Tijd voor actie

NU’91 maakt zich op om op 5 september, samen met zorgprofessionals en andere partijen, actie te voeren tijdens een landelijke actiedag. De beroepsorganisatie betreurt het dat het zo ver moet komen.

Cartoon getekend door Lodewijk Koster, www.lokocartoons.nl


Vragen over corona met betrekking tot je werkplek? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

NU’91 is de onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Tijdens de coronacrisis treedt NU’91, meer dan ooit, op als woordvoerder voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden. Word lid van onze club. Samen hebben we een luidere stem en hebben wij meer daadkracht en invloed richting politiek, verzekeraars, instellingen en andere stakeholders. Samen maken wij het verschil!

1 reactie op “Verworpen motie klap in het gezicht van zorgprofessionals”

  1. Hoog tijd dat salarissen naar zwaarte worden betaald.
    tot mijn schrik zijn er vanaf 1991 alleen maar meer managers en andere hoogopgeleiden in de organisatie gekomen die mij vertellen hoe en wat ik kan doen. ik heb voor het vak verpleegkunde gekozen en zelfstandig denken en toetsen met collega’s geleerd .
    nog beter is meer verpleegkundigen op de werkvloer dat zal de gezondheidsorg verbeteren en minder artsen.

    de managers verdienen topsalarissen…sorry hoo ..hier wordt niets tegen gedaan en met alle salarisverhogingen gaan zij er het meest op vooruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *