Verpleegkundigen en verzorgenden ontvangen netto bonus 1000 euro

Zorgprofessionals die in hun werk te maken hebben gehad met de gevolgen van COVID-19 ontvangen een bonus van duizend euro netto. Dit als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Dat maakte minister Hugo de Jonge vanochtend bekend. Het gaat om een bonus voor alle sectoren. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We zijn positief over het feit dat de bonus nu eindelijk geregeld is.”

De bonus is bedoeld voor helpenden, verzorgenden, schoonmakers, verpleegkundigen en al het andere ondersteunende personeel binnen alle zorgsectoren. Dat deze netto wordt uitgekeerd, vindt NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden een goede zaak. Stella Salden: “Vanaf het begin hebben we aangekaart om deze bonus netto uit te keren. We zijn blij dat dit nu ook gebeurt.” 

Pas het begin 

Toch blijft de beroepsorganisatie kritisch. Stella Salden: “Natuurlijk zijn we blij met deze bonus, omdat zorgpersoneel meer verdient dan alleen applaus. Maar we zien het ook als een eerste stap in de richting van een structurele verbetering en waardering van de zorg. De afgelopen periode heeft meer dan duidelijk gemaakt hoe onmisbaar onze zorgprofessionals zijn. Daar moet een passende beloning tegenover staan. Niet alleen nu door een eenmalige bonus, maar ook in de toekomst in de vorm van betere arbeidsomstandigheden, meer zeggenschap en structureel betere salarissen.” 

Uitwerking deze zomer

VWS gaat in overleg met zorginstellingen ervoor zorgen dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het is bedoeld. Gedurende de zomer wordt nog verder uitgewerkt hoe de subsidie op een efficiënte manier kan worden uitgekeerd zonder hoge administratieve lasten. Er wordt naar gestreefd om het loket voor de aanvragen per uiterlijk 1 oktober te openen.


Vragen over corona met betrekking tot je werkplek? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

NU’91 is de onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Tijdens de coronacrisis treedt NU’91, meer dan ooit, op als woordvoerder voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden. Word lid van onze club. Samen hebben we een luidere stem en hebben wij meer daadkracht en invloed richting politiek, verzekeraars, instellingen en andere stakeholders. Samen maken wij het verschil!

5 reacties op “Verpleegkundigen en verzorgenden ontvangen netto bonus 1000 euro”

 1. Ik ben benieuwd of dit ook voor de groep verpleegkundige (of andere disciplines in de zorg) geldt die nu niet meer in de zorg staan maar tijdens de crisis wel in de frontlinie hebben gestaan?

 2. Sta er erg dubbel in. Deze bonus staat enerzijds haaks op het beroep waar wij als zorgprofessionals voor gekozen hebben. Ook de politie en BOA’s hebben in bijzondere omstandigheden moeten presteren. Net zoals supermarkt personeel en toeleveranciers.

  Waar trek je de grens?

  Anderzijds denk ik dik verdiendt. Maar hoe gaan we nu de beoordeling doen wie wel en wie niet komt in aanmerking voor deze bonus? De ene verpleegkundige wel en de andere niet? Ondersteunende diensten zoals leidinggevenden die in een hele bijzondere situatie verantwoordelijk waren om alles georganiseerd te krijgen dan niet? Of de roostermakers die niet in de zorg werken maar wel voor een hel of a job stonden om alle diensten ingevuld te krijgen? De medewerkers van de TEchnische Dienst ook niet omdat zij niet direct aan het bed stonden? Maar wel alles uit de kast hebben gehaald om het primaire proces zo optimaal mogelijk te ondersteunen?

  Ben bang dat dit weer voor onvrede gaat zorgen binnen diverse organisaties en helemaal tussen deze als de besturen het anders beoordelen wie wel of niet.

 3. Als voltijd verpleegkundige in opleiding in het laatste jaar moesten wij kiezen of naar school je diploma halen of werken bij je ‘bijbaan'(20u)contract. Daarna heeft het merendeel van onze klas allemaal diensten ingepland om onze collega’s uit de brand te helpen, laat staan de stagiaires die opeens dubbele diensten moesten draaien, vier weken laten kwamen de ROC’S van dit besluit terug. Een deel heeft hierdoor studievertraging.. De patiënten gingen voor, en was het school die heeft geleden onder de keuze die wij als studenten gemaakt hebben.

  Worden de “bijna afgestuurde” collega’s die er stonden hieronder ook gewaardeerd?

 4. En dan degene die voor 1 Oktober met pensioen gaan..Krijgen die toch de bonus ??,zei hebben toch ook in de drukke corona tijd gewerkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *