E. Mag ik werk weigeren als er niet genoeg persoonsbeschermende middelen zijn in mijn organisatie?

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet moet de werkgever effectieve maatregelen nemen als er gevaar bestaat voor de veiligheid of gezondheid van de werknemer op de werkvloer. Als er (sterke verdenkingen van) een besmetting met corona zijn, moeten werknemers hun werk veilig kunnen blijven uitvoeren. Hiervoor moet de werkgever de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Als de werkgever die bescherming niet kan bieden en dus niet kan zorgen voor de juiste en voldoende beschermingsmiddelen, mag de werknemer zijn werk opschorten totdat die veiligheid wel gewaarborgd kan worden.

De vrees voor besmetting zonder dat er daadwerkelijke verdenkingen zijn is echter niet voldoende om je werk te onderbreken. Ook in die situatie moet de werkgever natuurlijk wel zorgen voor voldoende beschermingsmaatregelen.

Het kan zijn dat het antwoord op jouw specifieke situatie niet van toepassing is of je hebt een aanvullende vraag. Indien je lid bent, kun je contact opnemen met de Juridische Service via telefoonnummer 030-2964144 of via de mailĀ juristen@nu91.nl.

Categorie: > Veiligheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *