Statement: zorgmedewerkers moeten veilig kunnen werken, ongeacht waar ze werken

Statement PBM

Naar aanleiding van verwarrende berichtgeving van de afgelopen weken over preventief gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) stuurden wij er vorige week een persbericht uit. Daarin vermeldden wij ook het ontbreken van de professionele autonomie voor de individuele zorgprofessional. Als gevolg hiervan heeft NU’91 afgelopen dagen overleg gevoerd met het ministerie van VWS , werkgevers, beroepsorganisaties en bonden over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De geleerde lessen uit de eerste coronapiek met betrekking tot het gebruik en de inzet van persoonlijke beschermende middelen waren hierin nadrukkelijk aan de orde.

Ondersteun statement

Nu blijkt, uit onderzoek in opdracht van het ministerie, dat er voldoende beschermende materialen op voorraad zijn, is het zaak deze ook beschikbaar te stellen aan zorgprofessionals. Zodat ze veilig aan het werk kunnen. Daarom hebben wij in samenwerking met CNV, FBZ, FNV en V&VN een statement opgesteld. Deze wordt ondersteund door werkgevers uit de VVT. We hebben werkgevers uit de gehandicaptenzorg opgeroepen het statement te ondersteunen en actief uit te dragen.

Uitgangspunt van het statement is de professionaliteit van werknemers en hen toegang geven tot voldoende persoonlijke beschermende middelen om veilig te kunnen werken. Download het statement hieronder.


Vragen over corona met betrekking tot je werkplek? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

NU’91 is de onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Tijdens de coronacrisis treedt NU’91, meer dan ooit, op als woordvoerder voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden. Word lid van onze club. Samen hebben we een luidere stem en hebben wij meer daadkracht en invloed richting politiek, verzekeraars, instellingen en andere stakeholders. Samen maken wij het verschil!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *