Op 12 mei gaat de vlag uit voor de zorg

12 mei dag van de verpleging

Ieder jaar vieren we wereldwijd op 12 mei de Dag van de Verpleging. Een dag die zeker dit jaar extra gevierd moet worden. Al weken staan onze zorgprofessionals namelijk in de frontlinie om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Als dank en waardering voor hun inzet, hangen we daarom dit jaar massaal de vlag uit!

Naast de vlag is er ook een speciale poster ontwikkeld die te downloaden is via de site trotsverbindtons.nl Voor kinderen hebben we er een kleurplaat van gemaakt. Deze posters kun je op het raam hangen, zodat 12 mei dit jaar in ons land niet onopgemerkt voorbij gaat. Het initiatief voor deze actie komt van NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, en wordt ondersteund door diverse landelijke partijen.

Normaal gesproken gaat NU’91 namelijk op deze dag naar verschillende zorgorganisaties voor feestelijke bijeenkomsten en activiteiten. Daarnaast deelt de beroepsorganisatie de gratis glossy FLOOR uit als cadeautje voor de beroepsgroep. Dit jaar is echter alles anders, maar dat was voor de NU’91 geen reden om het dan maar niet te vieren. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We horen en zien de verhalen van de mensen uit de zorg. Dag in, dag uit, staan zij daar – met gevaar voor hun eigen gezondheid – in de frontlinie om anderen te helpen. Eindelijk zien we de waardering waar zij al jaren recht op hebben en juist die waardering moet op 12 mei extra zichtbaar zijn.”

Voor wie hang jij de vlag uit? Voor jezelf en je collega’s? Of voor je moeder, buurman of vriendin? We zijn benieuwd!


Vragen over corona met betrekking tot je werkplek? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

NU’91 is de onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Tijdens de coronacrisis treedt NU’91, meer dan ooit, op als woordvoerder voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden. Word lid van onze club. Samen hebben we een luidere stem en hebben wij meer daadkracht en invloed richting politiek, verzekeraars, instellingen en andere stakeholders. Samen maken wij het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *