NU’91 blij dat motie voor salarisverhoging alsnog is aangenomen

Motie Wilders

Vanmiddag werd bekend dat, door een vergissing van Kamerlid Van der Graaf (ChristenUnie), de motie van Wilders alsnog is aangenomen. Met deze motie wil de PVV-leider ervoor zorgen dat de salarissen voor zorgpersoneel fors worden verhoogd. NU’91 is blij dat de motie er alsnog door is. “Het is natuurlijk gênant dat het op deze manier moet, maar het is uiteindelijk het resultaat dat telt”, aldus Stella Salden, voorzitter van NU’91.

De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden noemt het een belangrijke stap voor de toekomst van de zorg. Stella Salden: “Dit heeft natuurlijk al veel te lang geduurd. Met een hoger salaris zijn natuurlijk niet meteen alle problemen die er spelen opgelost, maar we denken wel dat dit bijdraagt aan het behoud van huidig personeel en aan het werven van nieuwe zorgprofessionals. De coronapandemie heeft duidelijk laten zien dat de zorg op deze manier niet houdbaar is. Salaris is een van de onderdelen, maar ook op andere punten zal er verandering moeten komen. Wij gaan ervan uit dat het kabinet de motie op een constructieve manier zal uitvoeren.”


Vragen over corona met betrekking tot je werkplek? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

NU’91 is de onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Tijdens de coronacrisis treedt NU’91, meer dan ooit, op als woordvoerder voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden. Word lid van onze club. Samen hebben we een luidere stem en hebben wij meer daadkracht en invloed richting politiek, verzekeraars, instellingen en andere stakeholders. Samen maken wij het verschil!

5 reacties op “NU’91 blij dat motie voor salarisverhoging alsnog is aangenomen”

  1. Sylvia Oudshoorn-Kossen

    Er is per ongeluk vóór gestemd.
    Het is aan de minister om de motie nog aan te nemen… Dus het kan blijkbaar nog teruggedraaid worden.
    Dat zou overigens wel heel denigrerend zijn zo midden in de 2e golf.

  2. Werd wel tijd, als de nood aan de man is staan we er toch maar weer. Misschien dat dit mensen over de streep helpt om dit toch zo mooie beroep uit te gaan oefenen.

  3. Erg fijn , dat het nu gerealiseerd wordt. Ik werk als verzorgende Of op n zware afdeling. Allen zitten in n rolstoel. Het grootste gros heeft parkinson/ ALS of is aan één zijde verlamd. Soms wel ik op de Cohort afdeling, wát fysiek en geestelijk enorm zwaar is. Maar toch werken de extramurale teams in schaal 40 en in de instelling zelf in schaal 35. Vorige week heb ik van zondag t/m afgelopen maandag 61,5 uur gewerkt. De zorg is ontzettend zwaar. Ik ben 61 en kostwinner en nog steeds zit ik in schaal 35 terwijl collega’s bij de thuiszorg meer verdienen. Het is privé, maar ik werk bij carinova in het oosten vh land . Gr.josfien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *