Meer dan applaus – online demonstratie zaterdag 5 september

Meer dan Applaus

In samenwerking met SP, GroenLinks, PvdA en vakbonden CNV en FNV roepen wij iedereen op om 5 september mee te doen met de grootste online demonstratie ooit.

Met deze actie roepen wij het kabinet op de mensen in de zorg te geven wat ze verdienen: meer erkenning door middel van onder andere structurele loonsverhoging, een verlaging van de werkdruk en betere arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden. Jullie verdienen meer dan alleen applaus!

Het programma

Via www.meerdanapplaus.nl kan je om 14.00 uur inschakelen op het liveprogramma gepresenteerd door Humberto Tan. In dit programma komen alle organiserende partijen en een aantal zorgprofessionals aan het woord over verschillende zorgthema’s, zoals onder andere het imago, beeldvorming, werkomstandigheden en loon.

Doe mee met #meerdanapplaus

Om zaterdag zichtbaar te zijn door het hele land vragen we je om een foto te maken en te delen via jouw social media-accounts met de hashtag #meerdanapplaus. Zo verzamelen we achter deze hashtag allemaal foto’s van zorgprofessionals – maar ook niet-zorgprofessionals mogen zeker meedoen – om deze te laten zien op een groot scherm dat komt te staan op het Malieveld in Den Haag. Maak je foto in werkuniform (indien van toepassing) en download de poster hieronder. Schrijf er eventueel je eigen boodschap op, print deze uit en houd het voor je vast, zodat die goed zichtbaar is op de foto.

Downloads